Rondleiding

Balie en wachtkamer

Van maandag tot en met vrijdag kunt u de gehele dag van 9.00 tot 19.30 uur bij een van de assistentes terecht voor het afhalen van voer en medicijnen en voor het vragen om advies.

U kunt met uw huisdier bij ons terecht volgens afspraak tussen 9.00 en 19.30 uur (tot 18:00 uur op vrijdag). Als u een dier heeft wat erg nerveus is bij de dierenarts zeg dit er dan bij als u de afspraak maakt. De assistente plaatst u dan aan het begin of aan het eind van een afsprakenspreekuur.

Als u uw dier komt brengen voor een operatie of een dagopname dan kunt u zich direct melden bij de balie en hoeft u niet te wachten op cliënten die voor het afspraken spreekuur komen.

Spreekkamers

Onze kliniek beschikt over 2 volledig uitgeruste spreekkamers. In beide kamers is een elektrisch bedienbare tafel aanwezig zodat u uw dier niet hoeft te tillen. Onze ervaren assistentes maken voor eenvoudige handelingen, zoals nagels knippen, hechtingen verwijderen en bloed afnemen, ook gebruik van de spreekkamers.

Laboratorium

Ons laboratorium beschikt onder andere over uitgebreide bloedapparatuur. Hierdoor kunnen wij veel bloedonderzoeken zelf verrichten en heeft u dezelfde dag nog de uitslag! 

Verder wordt deze ruimte ook gebruikt voor het microscopisch onderzoek van bijvoorbeeld de huid, ontlasting of de urine. Ook van deze laboratorium onderzoeken is meestal dezelfde dag de uitslag bekend.

Röntgen- en echoruimte

In onze kliniek beschikken wij over een digitaal röntgenapparaat; hierdoor wordt de afwerking van de foto’s aanzienlijk versneld en is de kwaliteit van de beelden beter. Als een dier te nerveus is of de houding tijdens het maken van de foto te pijnlijk is voor een dier, dan krijgt de patiënt een lichte narcose en kan een paar uur later weer mee naar huis.

Indien nodig, kunnen we ook gemakkelijk de röntgenbeelden verzenden voor een specialistische beoordeling.

Voor het maken van een echo hoeft een dier zelden onder narcose.

Voorbereiding

In de voorbereidingsruimte worden de patiënten nadat zij onder narcose zijn gebracht voorbereid voor de operatie. Zij worden hier geschoren, krijgen een infuus en worden geïntubeerd. Tevens worden hun ogen gezalfd om uitdroging van het hoornvlies te voorkomen.

Operatiekamer

In onze ruime, zeer goed uitgeruste operatiekamer vinden alle operaties plaats.

De operatiepatiënten worden bewaakt door middel van een capnograaf en ECG meting. Indien nodig worden de dieren beademd met ons beademingstoestel.

De ruimte heeft een afzuigsysteem en is geheel afsluitbaar zodat een optimale steriliteit aanwezig is. Kleine dieren worden tijdens de operatie extra verwarmd. Alle dieren liggen op een zacht kussen. Als uw dier een (rug) blessure heeft, geef dit dan voor de operatie door aan de assistente zodat wij hier rekening mee kunnen houden tijdens het neerleggen van de patiënt op de operatietafel.

Opname

De opname bevat huisvesting voor zeven katten en drie grote honden. De dieren kunnen hier uitslapen na de operatie en krijgen alle zorg die nodig is. Er is ook een speciale zuurstofkooi voor dieren met benauwdheidsklachten. De ruimte is goed verwarmd en daar waar nodig wordt ook gebruikgemaakt van individuele rode lampen. Het licht in de opname is dimbaar zodat een stimulusarme omgeving wordt gewaarborgd.

Als uw dier voor een langere tijd wordt opgenomen in onze kliniek mag u natuurlijk op ziekenbezoek komen. Een afspraak hiervoor kunt u maken met de assistente.

Terug naar praktijkinformatie