0182-534466 Elke zaterdag geopend!
Locatie
Vuurdoornlaan
Vuurdoornlaan 2
2803 BB, Gouda
Alleen PIN
Locatie
Brokken & Zo XXL
Burg. van Reenensingel 109
2803 PA, Gouda

Chippen

Actie!

Het hele jaar door hebben wij in onze klinieken actie: 25% korting op het chippen van uw huisdier!

Kat

Al meer dan 30 jaar behandelt onze kliniek alle (zwerf)dieren van het Dierentehuis Midden Holland. Jaar in, jaar uit zien wij (veelal) katten die in het asiel terecht komen die nooit meer terug komen bij hun echte baasje. Reden: ze zijn niet gechipt! Maak van uw geen kat geen asieldier en laat uw kat chippen.

Hond en konijn

Sinds 1 april 2013 moeten alle nieuwe pups verplicht gechipt worden. Pups moeten binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden. De chip moet, net als bij de kat, geregistreerd worden bij een van de daarvoor aangewezen databanken. Steeds meer konijneneigenaren laten hun konijn chippen. Een goede ontwikkeling want buitenkonijnen ontsnappen regelmatig!

Het aanbrengen van de chip

Een chip kan tussen de schouderbladen of links voor het schouderblad ingebracht worden. De chip wordt via een holle naald onder de huid van het dier geïnjecteerd. Het aanbrengen kan heel even pijnlijk zijn voor het dier maar ze hebben geen napijn van de plaatsing. De chip is ongeveer zo groot als een rijstkorrel en zit verborgen in een buisje van bio-glas. De chip bevat een unieke code van 15 cijfers.

Registratie van de chip

U kunt zelf eenvoudig online de chip registreren via één van de databanken. Op www.chipnummer.nl vindt u een overzicht van databanken in Nederland.

Het is belangrijk dat u de gegevens actueel houdt. Verandert uw telefoonnummer? Wijzig dan uw gegevens bij de databank want anders bent u niet bereikbaar als uw huisdier wordt vermist!

Ook voor het zoeken naar de registratie van chipnummers is chipnummer.nl een handige site.