0182-534466 Elke zaterdag geopend!
Locatie
Vuurdoornlaan
Vuurdoornlaan 2
2803 BB, Gouda
Alleen PIN
Locatie
Brokken & Zo XXL
Burg. van Reenensingel 109
2803 PA, Gouda

Rondleiding

Balie en wachtkamer

Van maandag tot en met vrijdag kunt u de gehele dag van 9.00 tot 19.30 bij een van de assistentes terecht voor het afhalen van voer en medicijnen en voor het vragen van advies. Tussen 17.30 en 18.00 is de balie even gesloten.

U kunt met uw huisdier bij ons terecht volgens afspraak tussen 9.00 en 19.30. Op vrijdag kunt u afspraak komen tot 18.00. Als u een dier heeft wat erg nerveus is bij de dierenarts zeg dit er dan bij als u de afspraak maakt. De assistente plaatst u dan aan het begin of aan het eind van een afsprakenspreekuur.

Als u uw dier komt brengen voor een operatie of een dagopname dan kunt u zich direct melden bij de balie en hoeft u niet te wachten op cliënten die voor het afspraken spreekuur komen.

Spreekkamers

Onze kliniek beschikt over 2 goed uitgeruste spreekkamers. In beide kamers is een elektrisch bedienbare tafel aanwezig en hoeft u dus niet te tillen met uw huisdier. Onze ervaren assistentes maken voor eenvoudige handelingen, zoals nagels knippen, hechtingen verwijderen en bloed afnemen, ook gebruik van de spreekkamers.

Laboratorium

Ons laboratorium beschikt onder andere over de Spotchem EZ en de V-Sight van de firma Menarini. Hierdoor kunnen wij veel bloedonderzoeken in eigen huis verrichten en hebt u dezelfde dag nog de uitslag!

Verder wordt deze ruimte ook gebruikt voor het microscopisch onderzoek van bijvoorbeeld de huid, ontlasting of de urine. Ook van deze laboratorium onderzoeken is meestal dezelfde dag de uitslag bekend. Schimmelkweken duren maximaal 10 dagen en onderzoeken die opgestuurd moeten worden naar specialistische centra duren gemiddeld 1 week.

Röntgen en Echo kamer

In onze kliniek beschikken wij over een digitaal röntgenapparaat; hierdoor wordt de afwerking van de foto’s aanzienlijk versneld . Vaak maken we röntgenfoto’s met een van de eigenaren erbij. Deze moet dan wel een loodschort dragen ter bescherming tegen de röntgenstralen. Met de baas erbij is een hond of kat vaak rustiger. Als een dier te nerveus is of de houding tijdens het maken van de foto te pijnlijk voor een dier, dan krijgt de patiënt een lichte narcose en kan een paar uur later weer mee naar huis.

Indien nodig, kunnen we ook gemakkelijk de röntgen-beelden verzenden voor een specialistische beoordeling.

Voor het maken van een echo hoeft een dier zelden onder narcose. Er kunnen ook meerdere mensen bij blijven, wat bijvoorbeeld bij het maken van een echo bij een dracht, erg leuk is. Voor het maken van een echo moeten vaak wat haartjes weg geschoren worden.

Narcose kamer

De narcose kamer is een aparte ruime waar de eigenaar, zo nodig met gedimd licht, bij zijn huisdier kan blijven tot deze voldoende in slaap is gevallen. Meestal krijgt de operatiepatiënt een braunule (naaldje in de ader) aangebracht in een voorpoot of hij krijgt een prikje in de bil of in de rug. Dit kan even zeer doen maar met de baas erbij is de pijn vaak snel vergeten.

De narcosekamer wordt ook gebruikt als een dier moet inslapen, zodat u in uw eigen tijd en met uw eigen familie in een rustige omgeving, afscheid kunt nemen van uw huisdier.

Voorbereiding

In een deel van de voorbereidingsruimte worden de (in narcose gebrachte)patiënten voorbereid voor de operatie: zij worden hier geschoren, krijgen een infuus en worden geïntubeerd (slang in de luchtpijp voor gasnarcose). Hun ogen worden gezalfd om uitdroging van het hoornvlies te voorkomen.

Als er niet geopereerd wordt gebruiken we de voorbereidingsruimte ook voor ingrepen zoals gebitsbehandelingen, oren spoelen en het aanleggen van infusen .

Met het speciale tandsteen en boorapparaat worden gebitsbehandelingen en het trekken van elementen uitgevoerd. Het spoelen van de oren gebeurt op lichaamstemperatuur en is eveneens een veel voorkomende behandeling in onze dierenkliniek.

Operatiekamer

In onze ruime, zeer goed uitgeruste operatiekamer vinden alle operaties plaats.

De operatie patiënten worden bewaakt door middel van een capnograaf, zuurstof apparaat en ECG meting, zodat de narcose zo licht mogelijk en veilig zal zijn. Indien nodig worden de dieren beademd met ons beademingstoestel.

De ruimte heeft een afzuigsysteem en is geheel afsluitbaar zodat een optimale steriliteit aanwezig is. Kleine dieren worden tijdens de operatie extra verwarmd. Alle dieren liggen op een zacht kussen. Als uw dier een (rug) blessure heeft, geef dit dan voor de operatie door aan de assistente zodat wij hier rekening mee kunnen houden tijdens het neerleggen van de patiënt op de operatietafel.

Opname

De opname bevat huisvesting voor 7 katten en 3 grote honden. De dieren kunnen hier plezierig uitslapen na de operatie en krijgen alle zorg die nodig is. Er is ook een speciale zuurstofkooi voor dieren met benauwdheidsklachten. De ruimte is goed verwarmd en daar waar nodig wordt ook gebruikgemaakt van individuele rode lampen. Het licht is dimbaar zodat een stimulus arme omgeving wordt gewaarborgd .

Als uw dier voor een langere tijd wordt opgenomen in onze kliniek mag u natuurlijk op ziekenbezoek komen. Een afspraak hiervoor kunt u maken met de assistente.