0182-534466 Elke zaterdag geopend!
Locatie
Vuurdoornlaan
Vuurdoornlaan 2
2803 BB, Gouda
Alleen PIN
Locatie
Brokken & Zo XXL
Burg. van Reenensingel 109
2803 PA, Gouda

Het goede doel

DMC Gouda is een organisatie die behalve een zakelijke onderneming , waarin wij de beste zorg en aandacht voor dier en eigenaar proberen te leveren, ook een bedrijf is wat zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid wil tonen.

Elk jaar proberen wij naast het ondersteunen van het Dierentehuis Midden Holland, aan andere goede doelen te doneren. Deze goede doelen kunnen met natuur, milieu of dierenbelangen te maken hebben maar soms steunen wij ook projecten die puur gericht zijn op de mens in binnen-of buitenland. Dit kunnen doelen zijn die met gezondheidszorg te maken hebben maar ook met ontwikkelingshulp of projecten in de sport-of cultuursector.

Dierentehuis Midden Holland

Al meer dan 25 jaar behandelt onze kliniek alle honden en katten van het Dierentehuis Midden Holland. Zo zijn er al meer dan 15.000 honden en katten door onze handen gegaan om ze na te kijken, te vaccineren, te chippen en te castreren (katers en poezen). Gemiddeld belanden er namelijk 600 dieren per jaar in het Goudse asiel! Ook zieke dieren uit het asiel worden door ons behandeld om daarna herplaatst te kunnen worden.

Omdat het asiel een gering budget heeft en een enorm verzorgingsgebied (alle afstands-en zwerfdieren uit de gehele gemeente Krimpenerwaard, Nieuwkoop, Waddinxveen,Zuidplas en Gouda: dat zijn 25 woonplaatsen !) , behandelen wij alle dieren tegen een gereduceerd tarief. Daarnaast springt het team van DMC Gouda graag in om moederpoezen met kittens, sterk verzwakte kittens en zieke honden of katten kosteloos thuis op te vangen. Paraveterinair Ellen van Agthoven heeft al jaren een vaste rol als gastgezin van de zwerfkittens.

Het Dierentehuis heeft een aantal vaste medewerkers en daarnaast zijn er ruim 200 (!) vrijwilligers die meehelpen de dieren te voeren, de hokken te reinigen, honden uit te laten, de katten te socialiseren en te "knuffelen", te spelen met de dieren (activiteits- en denkspelletjes) en zijn er dus de gastgezinnen voor de opvang van vaak moederloze zwerfkittens en de verzorging van honden of katten die extra (medische) zorg nodig hebben.

De laatste jaren hebben wij naast direct doneren ook acties gehouden waarbij u als klant ook meegeholpen heeft , waarvoor onze grote dank. Welke goede doelen hebben wij oa gesteund:

  • Stichting Hulphond (pot op balie en directe donaties)
  • Fietstocht assistentes Alpe d'HuZes (kankerbestrijding, www.opgevenisgeenoptie.nl)
  • Donatie Stichting Kind in Nepal (kansarme kinderen in Nepal, www.kind-in-nepal.nl)
  • Het overnemen en beter maken en weer herplaatsen van zieke dieren waarvan de eigenaar het dier , vanwege te hoge medische kosten , in wil laten slapen
  • Sponsoren en actie gedaan en aangemoedigd in Amsterdam t.b.v. de Cityswim in de strijd tegen ALS (www.als.nl)
  • Sponsoren van diverse sportverenigingen in Gouda
  • Sponsoren Dierenbescherming
  • Sponsoren WNF

Elk jaar kiezen wij weer een nieuw goed doel. Clienten mogen ook verzoeken indienen waarbij wij dus geen onderscheid maken in lokale projecten of projecten die ver buiten onze landsgrenzen spelen. Het project moet een maatschappelijk doel dienen en mag , maar hoeft niet met dieren te maken hebben. Uw aanvragen kunt u mailen naar info@dierenartsgouda.nl maar nogmaals: wij steunen 1 extra doel per jaar.