0182-534466 Elke zaterdag geopend!
Locatie
Vuurdoornlaan
Vuurdoornlaan 2
2803 BB, Gouda
Alleen PIN
Locatie
Brokken & Zo XXL
Burg. van Reenensingel 109
2803 PA, Gouda

Dierenverzekering

Steeds meer mensen sluiten een verzekering af voor hun huisdier. De kwaliteit van diergeneeskunde zorg stijgt elk jaar maar tegelijkertijd stijgen daarmee ook de kosten voor medische zorg voor dieren. Tegenwoordig is er zo veel mogelijk: van orthopedische operaties (b.v. een een gescheurde kruisband van uw hond) tot een CT scan van uw kat met chronische middenoorproblemen. Ook als uw hond of kat een poot breekt door een aanrijding, komt u vaak onverwachts voor hoge kosten te staan. Zeer kostbaar zijn vaak ook de aanvullende therapien bij de behandeling van kanker bij uw huisdier (chirurgie, chemotherapie, bestraling of speciale medicatie).

Ook in onze kliniek maken wij mee, dat een diereigenaar voor inslapen kiest omdat een behandeling of operatie te kostbaar is. Dit kunt u voorkomen door uw huisdier te verzekeren. Uw dier kan dan gered worden, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de rekening.

Bij het afsluiten van een verzekering moet u goed afwegen wat voor uw situatie de beste keuze is.

  • Verzeker ik de castratie/sterilisatie wel of niet mee?
  • Kies ik alleen voor een ongevallenverzekering?
  • Heb ik een ras waar bepaalde aandoeningen vaker voorkomen (b.v. elleboogaandoeningen) en ga ik dan juist verzekeren of sluit een bepaalde verzekering deze aandoening op voorhand al uit?
  • Check goed welke leeftijd uw huisdier heeft op het moment van afsluiten van de polis. Sommige verzekeringen kan je boven een bepaalde leeftijd helemaal niet meer afsluiten!
  • Wat wordt er eigenlijk wel en niet vergoed? Dit is echt een belangrijk punt, sommige verzekeringen sluiten heel veel zaken uit.

Een ziek dier kan je slecht verzekeren of er worden veel zaken uitgesloten bij het afsluiten van de polis. Mede daarom kan je beter starten als je huisdier jong en gezond is.

Probeer een inschatting te maken van de te verwachte medische kosten op jaarbasis maar vooral hou rekening met eventuele “pech”. Als u niet een spaarpotje heeft is een verzekering juist de oplossing. Je verzekert je huisdier namelijk vooral voor onverwachte uitgaven (voorbeelden: aanrijding kat met onderzoek, infuus, rontgenfoto’s, pijnlijnbestrijding en medicatie en orthopedische operatie: €1250 of verstopping urinewegen in het weekend bij een kater door blaasgruis en opname, bloedonderzoeken, infusen, medicijnen en operatie.