0182-534466 Elke zaterdag geopend!
Locatie
Vuurdoornlaan
Vuurdoornlaan 2
2803 BB, Gouda
Alleen PIN
Locatie
Brokken & Zo XXL
Burg. van Reenensingel 109
2803 PA, Gouda

Vaccinaties en gezondheidscontroles

Waarom vaccineren?

Om uw hond, kat of konijn te beschermen tegen gevaarlijke en besmettelijke ziektes raden wij aan om uw huisdier te vaccineren. In een drukbevolkt land als Nederland leven ook onze huisdieren relatief dicht op elkaar en daardoor komen er helaas nog steeds nare infectieziektes voor.

Ook kunt u via uw handen of schoeisel ziektes overbrengen op uw huisdier dat binnen gehuisvest is, denk aan VHD bij het konijn of niesziekte bij de kat.

Door het vaccineren van uw huisdier kunt u uw viervoeter beter beschermen tegen deze besmettelijke ziektes.

Een belangrijk onderdeel

Een bijkomend voordeel van de jaarlijkse vaccinatie is, dat wij uw huisdier ook lichamelijk onderzoeken, het gewicht wordt bijgehouden en u kunt vragen stellen over (de gezondheid van) uw huisdier! In onze kliniek is het niet: prik erin en weer wegwezen.

Vaccineren op maat

In onze dierenkliniek wordt niet "over gevaccineerd". Wij houden zorgvuldig bij welke vaccinatie uw huisdier nodig heeft. Een goed voorbeeld hiervan is de enting tegen hondsdolheid (rabiës). Deze enting dienen wij uitsluitend toe bij dieren die naar het buitenland gaan (of naar de grensstreek) en hoeft slechts 1 maal in de drie jaar gegeven te worden. Ook de vaccinatie tegen kattenziekte of het Parvovirus, hepatitis en hondenziekte bij de hond, hoeft na de basisvaccinatie vanaf 1-jarige leeftijd, slechts 1 maal in de drie jaar gegeven te worden.

De entingen tegen Myxomatose en VHD-1 bij het konijn zijn weer voorbeelden van vaccins die slechts 1 jaar werkzaam zijn. Dit laatste geldt ook voor de vaccinatie tegen Leptospirose (o.a. de ziekte van Weil) bij de hond. Een vaccinatie die in ons waterrijke gebied erg belangrijk is.

Titerbepaling (VacciCheck)

Om nog meer maatwerk te leveren kunt u ook bloed laten afnemen bij uw hond of kat om te bepalen of er nog voldoende antilichamen in het bloed aanwezig zijn tegen bepaalde infectieziektes. U hebt dezelfde dag nog de uitslag en als de afweer voldoende is hoeft u pas na een jaar weer een bloedcontrole te laten uitvoeren.

De enting tegen de ziekte van Weil (Leptospirose) bij de hond moet wel elk jaar gegeven worden. Voor deze aandoening is dus geen titerbepaling mogelijk.