0182-534466 Elke zaterdag geopend!
Locatie
Vuurdoornlaan
Vuurdoornlaan 2
2803 BB, Gouda
Alleen PIN
Locatie
Brokken & Zo XXL
Burg. van Reenensingel 109
2803 PA, Gouda

Second Opinion

In sommige gevallen is het prettig voor huisdier en cliënt om een second opinion (tweede mening) aan te vragen in onze kliniek.

Wanneer is een second opinion zinvol:

  • U twijfelt of de diagnose wel correct is
  • Er is geen diagnose gesteld
  • Is de therapie wel de juiste?
  • U bent al heel lang aan het tobben met uw huisdier
  • Uw eigen dierenarts voert bepaalde onderzoeken (bv echo) of behandelingen (bv kijkoperaties) niet uit
  • U staat voor een belangrijke beslissing maar u twijfelt of u wel de juiste keuze maakt
  • Uw eigen dierenarts wil stoppen met uw huisdier maar u twijfelt of dat echt de beste beslissing is

In al deze gevallen kunt u in onze kliniek terecht voor een second opinion. U kunt zelf bij uw eigen dierenarts de uitslagen van lichamelijke, bloed-, urine- en röntgen of echo-onderzoeken en eventuele behandelingen opvragen. Als u dit lastig vindt, kan onze assistente ook deze gegevens voor u opvragen. Voor een second opinion reserveren wij altijd dubbel zo veel tijd, zeg het er dus duidelijk bij als u een afspraak maakt. Als u het prettig vindt, koppelen wij de resultaten van ons onderzoek terug naar uw dierenarts.

Andersom zullen wij ook altijd meewerken aan uw verzoek om naar een andere kliniek te gaan voor een second opinion! En natuurlijk sturen wij, indien nodig, patiënten door naar een dierenarts-specialist. Ook al is onze kliniek zeer goed geoutilleerd en bieden wij een zeer uitgebreid onderzoeks- en behandelingspakket, een specialist is in zijn of haar vakgebied nog 4 jaar extra opgeleid en kan uitkomst bieden in zeer moeilijke gevallen!